Friday, 12 October 2012

BB PLUS KOLAGEN ~ TERBAIK!!!

BBPLUS KOLAGEN ~ TERBAIK!!!



BBPLUS KOLAGEN

Produk baru BBPlus Kolagen. 
Masing2 dah sesak nafas sebab order 1 set (buy 4 boxes free1 box) dapatnya 1 kotak 
Tak sampai 2 minggu keluar dah habis lebih 4000 kotak!! 
Jumaat lepas sampai hq dan tadi nak order lagi..pun sudah habis!! 
MasyaAllah.... 

MESTI ADA YANG BERBEZA BERBANDING 
KOLAGEN2 LAIN di pasaran 
sampai havoc 1 Malaya!! 
Rupa2nya : 

Tak habis lagi sekotak, dah nampak beza kulit wajah dan badan.
Kulit kian halus dan mulus. Serinya berbeza walaupun tanpa makeup. 
Rasanya sedap seperti minum ribena 
Anak2 pun suka nak menumpang minum

Saya ni memang suka beli kolagen, soy kolagen la... marine kolagen la 
ox's kolagen (haiwan) je tak try sb berbau sikit (erkkk..molot ni mmg..nak yg sedap aje) 
Kebanyakan kolagen tak habis makan sb tak berapa sedap walaupun dah dicampur coklat dsbnya 
terbayang2 rasa tepungnya esp yg soy kolagen... 
Pastu kesannya pula lambatttt.... 
abis kotak kedua, hasilnya suam2 aje..dah start la malas nak minum...
Dengan BBplus, 
Alhamdulillah .... sangat berpuas hati walaupun baru minum 3 hari 
Kulit muka yg 'koyak rabak' akibat proses detox (keluar jerawatttttt sambung menyambung) 
(Selepas makan seafood + tangan gatal tak boleh diam picit dan kutil jerawat ) 
Tiba2 jadi moist, smooth dan jerawat tu stop tumbuh 
Kalau tidak tu, setiap pagi memang ada aje .. iskkk 
Jerawat yg di picit biasanya 'radang' dan 'berisi' balik
Pagi ni kecutt... sukanya!!!! 



SEBAB APA CEPAT ??? 




dan ini antara perbezaannya 




Bagaimana ia berfungsi??




10 Keunikan BB Plus: 
1. Dos yang Efektif 
Hanya 1 paket (5g) setiap hari - (lebih dr 5g - badan kita akan terus kumuhkan keluar) 

2. Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia 
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap - halussss 

3. Selamat 
Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas daripada bahan beracun (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg dipilih) 

4. Perlindungan antioksida tambahan 
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas 

5. Anti Alahan dan Anti Radang 
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. - di pasaran setakat yg sy jumpa hanya ada 2 jenama yg mengandungi OPC iaitu BBplus dan 'tuttttt'....:):) 

6. Ko-faktor tambahan 
Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen ( penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk di 'consume' sekali) 

7. Meningkatkan Kualiti Kulit 
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi 

8. Manfaat Tambahan 
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis. 

9. Rasa Enak 
Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan 

10. Tanpa Gula dan Kolesterol 
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes. 


Secara ringkasnya BBplus kolagen : 
Ramuan 
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant, Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos 



Cara Pengambilan untuk Kecantikan dan Kesihatan 
*Campurkan 1 Paket BB Plus Dalam 150ml air 
*Kacau & Minum (Mudah Larut Tanpa Guna Shaker) 
*Minum Sebelum Makan @ Sebelum Tidur 


kecuali 
*Pesakit Buah Pinggang 
*Vegetarian 
*Allergic Seafood 
*Pregnant Women (sepatutnya OK, tapi Dapatkan je la Khidmat Nasihat Doktor) 


Promotion!!!!! 
Buy 4 
Free 1 BoxFree Crystal Tumbler 
(Jimat RM180)

Harga untuk sehari RM7.50 tanpa offer
dgn offer (4 free 1)

HANYA 
RM6.00 shj !! 

Kat bawah ni perbandingan antara BBplus dengan kolagen2 lain yang se'maqam' kualiti dengannya (klik utk besarkan)


 
So, wait no more!! 
Sapa yg nak BBPlus, nak jadi biz partners/konsultan juga dialu2kan.
Bonus mmg best walaupun buat secara part time!!
Semuanya akan kami coach
dan paling best.... dengan produk ni juga anda berpeluang 
melancong ke Korea/ Kunming... bestnyerrrrr... 
kedua2 tempat sy suka pergi..heaven!! 

Call to get yours, Hurry!!
SSM NORHASLIN ANUAR
012-7124246
Smart Tycoon - Well Trained Consultants

Apa itu Kolagen?


 Apa itu Kolagen ? 
Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia menyokong sebahagian besar selsel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). 
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buah pinggang,jantung serta sistem limfatik. 



Terdapat 29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V. 
*Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi 
*Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata 
*Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim 
*Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah. 
*Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri. 
 


FUNGSI KOLAGEN 


* menghasilkan asid amino penting seperti : 
lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel. 
hydroxyprolin
* memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin melembapan kulit. 
alanin, prolin dan asparagin 
*Menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan. 
arginin 
*memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur. 
*mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik. 
*melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif . 
*menegang,menganjal dan melembapkan kulit. 
*menampung air dalam tubuh. 
*meningkatkan penyerapan kalsium. 
*menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit 
*meningkatkan isyarat induksi 
*menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik 


KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN 
>memelihara ketegangan dan keanjalan kulit 
>memelihara kelembapan kulit 
>menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang 
>menguatkan otot dan tulang 
>membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin) 
>memelihara kelenturan sendi 
>mengurangkan keradangan(inflammation) 
>memberi tenaga 
>membantu pola tidur 
      >memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf 

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN 
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan. 
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit. 

Selain daripada itu, kesan lain akibat kekurangan kolagen adalah seperti berikut: 
*kulit kusam 
*tak bermaya 
*tiada seri 
*kulit kedut dan mula kendur 
*pigmentasi kulit 
*cepat letih dan lesu 
*sakit badan dan sendi 
*mudah lupa 
*kurang penglihatan 


KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN 





Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung 
*Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit 
*Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1. 
*Berat molikul rendah daripada 1000 adalah lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000. 
*Menyediakan predigested collagen telah dicernakan dahulu dan cepat diserap. 
*Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini . 
*Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro). 
*Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan). 
*Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida. 
*Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel.. 
*Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan 
*Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak . 
*Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga. 
*Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi. 
*Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit. 
*Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan. 
*Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan 
*Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi. 
*Ia boleh membentuk dan menegangkan badan. 
*Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan. 
*Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku. 
*Ia membantu menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan 
*Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga. 


Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%. 


Dapatkan BB Plus Collagen sekarang.. 
Great Deals....!!!! 
Get Special Gift 
Enjoy Distributor Price 
From Me 
SSM NORHASLIN BT ANUAR
012-7124246